HSE Jaarcongres 2019

Donderdag 28 november 2019

Uw sprekers

Plenair

 • Frank Janzing
  Advocaat, Alex advocaten

  Afgestudeerd aan de Radboud Universiteit. Advocaat sinds 1991. Gespecialiseerd in strafrecht, arbeidsrecht en sanctierecht. Behandelt zaken op het gebied van Arbowetgeving, milieu- en (bijzonder) strafrecht. Medeoprichter en vennoot van ALEX advocaten B.V. te Wijchen. Gestart en gefinisht in vijf marathons.

 • Peter Ros
  Ondernemer, toekomststrateeg en founder

  Ondernemer, toekomststrateeg en founder van Permanent Beta Peter Ros raakte door zijn activiteiten in de wereld van communicatie, internet, communities en app’s gefascineerd door de overvloed aan netwerk en informatie. Hij legt zich toe op het benutten van kansen voor de samenleving hierdoor. Peter is veelgevraagd spreker over de impact van digitalisering en exponentiele technologische ontwikkelingen in overheid, gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfsleven.

  Fascinatie voor technologie en de menselijke ontwikkeling.

  Zelf noemt Peter Ros Permanent Bèta, waarvan hij mede-oprichter is, zijn allerbelangrijkste project van de afgelopen vijf jaar. Het platform brengt vertegenwoordigers van de digitale voorhoede, sociale innovators, wetenschappers, kunstenaars, overheid en bedrijfsleven bij elkaar. Samen vormen ze een ‘kennisdeeltjesversneller’ waarin onderzocht wordt hoe gebruik gemaakt kan worden van technologie en connectiviteit ten bate van de samenleving.

  Volgens Peter Ros is technologie slechts een grote toolbox waarmee gespeeld moet worden. De essentie (en waar Peter het liefst over spreekt) gaat over het aanboren van het onbenutte potentieel voor de mensheid. Intuïtie, lef, creativiteit, en weerbaarheid zijn de eigenschappen die serendipiteit en innovatie aanjagen volgens hem.

  Peter Ros is een zeer ervaren en professionele spreker met hoge waarderingen in uiteenlopende velden. Zijn unieke mix van humor, inhoud en energie werkt aanstekelijk 

Sessies

 • Ad Schrama
  Adviseur, teamconsultant, trainer, accountmanager

  Adviseur, teamconsultant, trainer, accountmanager bij Bureau Zuidema, The Influence Company.

  Vijftien jaar is Ad als invloedexpert verbonden aan Bureau Zuidema.  Hij vervult verschillende rollen waarbij hij individuen, teams en organisaties adviseert en begeleidt bij het toepassen van positieve invloed. In zijn manier van werken probeert hij vooral condities te scheppen die uitnodigen om te leren.
  Voordat Ad zich verbond met Bureau Zuidema was hij tien jaar als manager training en communicatie verantwoordelijk voor de marktgerichte uitingen van het voormalige VA Tech Elin Holec High Voltage. Daarnaast ontwikkelde hij commerciële en technische trainingen, en voerde deze uit voor klanten.

  Ad is zijn opleiding begonnen met energietechniek waarna hij de opleiding Creatieve Therapie heeft gevolgd aan de sociaal pedagogische academie. Hij heeft 5 jaar het vak van creatieve therapeut beoefend.

 • Gert-Jan Frijters
  Eigenaar

  Gerd-Jan is oprichter en eigenaar van D&F Consulting B.V. studeerde werktuigbouwkunde, bedrijfskunde, psychologie en NLP. Tevens is hij schrijver van het bekende boek Brainsafe®, in 5 stappen naar een sterke veiligheidscultuur.

 • Arnold Vanderlyde
  o.a. drievoudig Europees Kampioen Boksen

  Als drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar heeft Arnold Vanderlyde met succes de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. n 1993 hing Arnold zijn bokshandschoenen definitief aan de wilgen, om zich actief te richten op zijn maatschappelijke doelen. Arnold zag een duidelijke link tussen topsport en ondernemen. Om dit professioneel gestalte te geven heeft hij in 1994 na zijn opleiding sportmanagement aan de Universiteit van Groningen gekozen voor Vanderlyde Sport & Business.

  In eerste instantie ontwikkelde hij de workshop Fighting for Success. Deze managementtraining is helemaal toespitst op de behoefte van de opdrachtgever. Door middel van heldere cases schetst Arnold met zijn team probleemstellingen, waar deelnemers vervolgens oplossingen voor zoeken. Fighting for Success! is inmiddels zeer succesvol gebleken.

 • Bob van Riek
  Product manager, CGE Risk Management Solutions

  Bob ontwikkelt in zijn positie als Product Manager nieuwe strategieën voor barrière gebaseerd risicomanagement. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van de softwareoplossingen BowTieXP, AuditXP, IncidentXP en BowTieServer. In zijn positie geeft Bob wereldwijd training aan veiligheidsexperts van organisaties uit een tiental verschillende industrieën.

 • Rene de Jong
  Marketing & Intelligence Directeur, Infoland

  Jarenlang heeft René de rol van kwaliteitsfunctionaris vervult in de wereld van software. Bedrijven en organisaties als Philips, het Academisch Ziekenhuis Maastricht, SIDN, WML, NS, DHL en de Gemeente Utrecht heeft hij geholpen met het krijgen van grip op de kwaliteit van hun software. Sinds begin 2017 maakt René onderdeel uit van het directieteam van Infoland; een toonaangevende leverancier van slimme kwaliteitsmanagementsoftware. Het is zijn persoonlijke missie om professionals – en organisaties – te helpen om slimmer, efficiënter en veiliger te werken. Op basis van pakkende praktijkvoorbeelden weet hij daarbij ideologie en realiteit samen te brengen. 

 • Gerard de Groot
  Eigenaar, GPM Training

  Is na een internationale carrière in olieresearch bij Shell nu al ruim 30 jaar betrokken bij werk veiliger en gezonder maken. Zijn uitgangspunt is het handelen van de mens die te maken heeft met techniek en een werkorganisatie. Gerard is auteur, projectontwikkelaar, opleider en zelfstandig ondernemer. Hij was bedrijfsopleider, onderzoeker, OR-voorzitter, bestuurder, auditor en regiomanager bij een adviesbureau. Studies: Chemie, Fysica, Bedrijfskunde, Didactiek, Veiligheidskunde en Bedrijfsgezondheidskunde.

 • Yvonne Langen
  Senior consultant en trainer, D&F Consulting

  Als expert op het gebied van Safety Management en Culture is Yvonne Langen verantwoordelijk voor het implementeren van veiligheidscultuur programma’s en veiligheidsmanagement systemen bij bedrijven in verschillende branches. Haar ruime ervaring zet zij in om bedrijven te inspireren en samen met de klant te komen tot een praktisch programma op maat.

   

 • Davey Verbeek
  Consultant en trainer, D&F Consulting

  Davey Verbeek is hoger veiligheidskundige en Safety Culture expert bij D&F Consulting B.V.. Davey weet de theoretische kennis en bewezen inzichten op het gebied van veranderkunde op een praktische manier aan elkaar te koppelen. Hij benadert veiligheidsvraagstukken niet primair vanuit de techniek, maar stelt de mens centraal.

  Bij D&F Consulting voert Davey als Safety Culture expert dagelijks verander- en veiligheidstrajecten uit bij diverse bedrijven in onder andere de food- en energiesector, havenbedrijven, overheidsorganisaties en productiebedrijven. De meeste successen behaalt hij door motivatie en participatie centraal te stellen in coaching, advisering en training van professionals binnen alle lagen van een organisatie, om zo de gezamenlijk doelstellingen ten aanzien van arbeidsveiligheid te bereiken.